пʼятниця, 21 серпня 2009 р.

Толерантність у кожному з нас

Активісти Люботинської молодіжної організації «Спілкування без кордонів» Андрій Цимбал та Антон Командир стали ініціаторами міні-проекту «Сучасні цінності: толерантність» задля розвитку толерантності та емпатії особистості по відношенню до людей у суспільстві, яке на сьогодні багатоманітне.

Партнерами такого міні-проекту стали:
Люботинська молодіжна організація «Спілкування без кордонів»
Національний волонтер ООН в Харківській області (в межах проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні»)
Харківська спеціалізована школа-інтернат «Ліцей міліції»

Кафедра філософії та політології ХНУВС
Центр Європейських ініціатив (м. Суми) Для створення та реалізації міні-проекту було проведено кілька робочих зустрічей активістів та Національного волонтера ООН підчас яких було обговорено особливості планування та організації заходів та проектів. Після підготовчих зустрічей, консультацій активістів та вирішення ними організаційних питань, було проведено одноденний тренінг «Сучасні цінності: толерантність»

Тренінг проходив 15 серпня 2009 року в Харківській спеціалізованій школі-інтернаті «Ліцей Міліції» для абітурієнтів.Теми для спілкування бувають різні, але сьогодні ми спілкувалися на теми «толерантність, як цінність демократії», «Толерантність у волонтерській діяльності», «дискримінація», «емпатія». Всі ці теми актуальні на даний момент. Я як абітурієнт спочатку треннінга поставив собі питання "Куди я потрапив?!" але потім усе стало на свої місця. Почалася групова возня і ми весело провели час і отримали заряд позитиву до кінця дня, підлітки які вперше на цих тренінгах знайшли нових друзів, але усі залишилися емоційно зарядженими і не пошкодували що провели 5 + годин в одному кабінеті.
Олександр Поспєхов, учасник тренінгу.

2 коментарі: